Predsednik republike: "Hvala. Kar počnete, počnete za nas vse. Iskrene čestitke in vse najboljše na poti."

Ljubljana, 24. 3. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je maratoncu in ultramaratoncu Toniju Perušiču in Zvezi Sonček predal listino o častnem pokroviteljstvu nad tekaškim humanitarnim projektom za inkluzivne počitnice otrok s posebnimi potrebami »15za15 – Toni Perušič, za Slovenijo, za Sonček in naprej...«. Sprejema sta se poleg ultramaratonca Tonija Perušiča in vodje projekta 15za15 Leona Grenka, udeležila tudi Lojze Tomaževič, predsednik Zveze Sonček, in Iztok Suhadolnik, direktor Zveze Sonček, ki je podpornica projekta.

Toni Perušič se je predsedniku Pahorju zahvalil za podporo in ga povabil, naj se mu pridruži na eni od petnajstih etap, najraje od Divače do Kanala, ki bo potekala tudi mimo Trga Evrope/Piazza Tansalpina med Novo Gorico in Gorico. Pojasnil je, da je projekt namenjen dobrodelnosti in da pomeni njegov osebni poklon domovini Sloveniji, ki jo nadvse spoštuje. 

Namen projekta 15za15 je poleg petnajstdnevnega teka Tonija Perušiča po trasi, s katero bo "objel Slovenijo", zbiranje donatorskih sredstev za izvajanje inkluzivnih počitniških programov Zveze Sonček, ki se jih udeležujejo otroci s posebnimi potrebami skupaj z drugimi otroki. Začetek 1099 km dolgega teka bo 28. marca v Črnomlju, kjer bo 11. aprila tudi zaključek.

Predsednik Pahor ultramaratoncu Toniju Perušiču in Zvezi Sonček predal častno pokroviteljstvo nad tekaškim humanitarnim projektom "15za15"
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Pahor ultramaratoncu Toniju Perušiču in Zvezi Sonček predal častno pokroviteljstvo nad tekaškim humanitarnim projektom "15za15"
Foto: Daniel Novakovič/STA