Predsednik Pahor sprejel predsednico britanske lordske zbornice baronico D'Souza

Ljubljana, 16. 2. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel predsednico lordske zbornice Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske baronico Frances D'Souza, s katero sta govorila predvsem o aktualnih mednarodnopolitičnih vprašanjih ter o bilateralnih odnosih med državama. Sogovornika sta uvodoma izrazila zadovoljstvo nad prijateljskimi odnosi med Slovenijo in Veliko Britanijo ter se zavzela za nadaljnjo krepitev vezi med državama na vseh ravneh; na področju gospodarstva, kulture, izobraževanja, znanosti in športa, kot tudi pri vprašanjih, povezanih z Evropsko unijo in drugimi mednarodnimi organizacijami. Predsednik Pahor je dejal, da je obstanek Velike Britanije v EU v vzajemnem interesu celotne unije in njenih državljanov.

V pogovoru sta veliko pozornosti namenila begunski krizi in se strinjala, da je posebej pomembna celovita in usklajena migracijska politika EU ter koordinacija in sodelovanje med državami. Dotaknila sta se tudi ostalih zunanjepolitičnih vprašanj s poudarkom na razmerah v Siriji.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sprejel predsednico Lordske zbornice Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske baronico Frances D'Souza
Foto: Nebojša Tejić/STA