Predsednik republike Borut Pahor: "Kmeticam, ženskam vseh generacij gre zahvala, da lahko v prihodnost gledamo z upanjem"

Zagorje, 16. 10. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes v Zagorju udeležil osrednje prireditve Kmetica leta 2014, ki jo vsako leto organizira Zveza kmetic Slovenije. Letošnji, že dvanajsti izbor, poteka ob svetovnem dnevu kmetic, ki ga je leta 1995 razglasila Organizacija združenih narodov na svetovni konferenci z namenom poudariti in povečati vlogo žensk v kmetijstvu. Kmetica leta 2014 je postala Milka Podričnik iz Mežiške doline, ki prihaja iz hribovske kmetije, kjer je glavna dejavnost živinoreja.

Predsednik republike Borut Pahor se je danes v Zagorju udeležil osrednje prireditve Kmetica leta 2014, ki jo vsako leto organizira Zveza kmetic Slovenije
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik republike se je v nagovoru iskreno zahvalil vsem prisotnim, da lahko današnji večer preživi v njihovi družbi: "Hvaležen sem, da sem lahko danes med vami. Storili bomo vse kar je v naši moči, da bo razvoj podeželja in zlasti kvaliteta življenja, tudi za mlade ljudi, ostala ena redkih primerljivih prednosti, ki jih ima naša država v primerjavi z ostalimi državami v Srednji in Vzhodni Evropi po priključitvi Evropski uniji. Slovenija je izjemno lepa in urejena dežela, naše podeželje pa je še vedno dovolj privlačno, tudi za mlade ljudi, da se vračajo in ga na novo spodbujajo," je dejal predsednik republike ter se zahvalil kmeticam, ženskam vseh generacij za njihovo predano delo. "Vam gre velika zahvala, da lahko v prihodnost gledamo z upanjem," je nagovor zaključil predsednik republike.