POSVETI PRI PREDSEDNIKU: Posvet pri predsedniku »o demografski politiki, zlasti z vidika rodnosti in priseljevanja«

Ljubljana, 26. 3. 2019 | napovednik

POSVET PRI PREDSEDNIKU »O demografski politiki, zlasti z vidika rodnosti in priseljevanja«

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v torek, 26. marca 2019, ob 11. uri, v Veliki dvorani Predsedniške palače priredil posvet »O demografski politiki, zlasti z vidika rodnosti in priseljevanja«.

Cilj posveta je soočiti in zbližati različne poglede glede ukrepov za nemoteno obnavljanje prebivalstva, zlasti z vidika rodnosti in priseljevanja. Posvet želi prispevati k oblikovanju političnega soglasja o določitvi demografskih ciljev in oblikovanju politik, s katerimi bi to dosegli.

Tokrat je predsednik Pahor prvič vabilo na posvet poslal tudi parlamentarnim strankam, saj verjame, da bi s prisotnostjo njihovih predstavnikov posvetom dodali pomembno politično razsežnost možnih poti reševanja obravnavanih vprašanj.

POSVETI PRI PREDSEDNIKU so organizirani redno in se vsebinsko dotikajo aktualnih dilem dolgoročnega značaja. Namen posvetov je izmenjava različnih mnenj, soočanje civilne družbe in politike in iskanje dolgoročno sprejemljivih oziroma najbolj primernih odločitev za Slovenijo.


Tudi tokrat bodo posvet v Predsedniški palači spremljali dijaki in študentje.


Posvet bo odprt za medije. Medije obveščamo, da bo vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod Garaže) ob 10.45, od koder vas bodo pospremili v Veliko dvorano.