SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike sprejel ameriškega senatorja Harkina: "Pri ukrepanju za izhod iz krize je sedaj odločilen čas."

Ljubljana, 20. 8. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel Thomasa Harkina, ameriškega senatorja slovenskega rodu iz zvezne države Iowa. Predsednik republike in ameriški senator Harkin sta govorila predvsem o odnosih med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike. Senator Harkin je dejal, da je Slovenija v Združenih državah Amerike še vedno na dobrem glasu in predstavlja zgled med državami v regiji.

Predsednik Pahor in senator Harkin sta izmenjala poglede na finančno in gospodarsko krizo. Ameriškega senatorja so zanimali ukrepi, ki jih pripravlja slovenska vlada za izhod Slovenije iz svetovne gospodarske in finančne krize. Predsednik Pahor je predstavil že sprejete in načrtovane ukrepe Vlade Republike Slovenije za izhod iz finančne krize, ob tem pa posebej izpostavil privatizacijo. Poudaril je, da je ob tem, čas odločilna kategorija. Za izhod iz krize namreč obstaja politični konsenz, sedaj ga je potrebno le še realizirati, pri čemer je čas resnično odločilnega pomena, je še poudaril predsednik Pahor.

Predsednik in senator sta spregovorila tudi o nekaterih aktualnih evropskih in mednarodnih temah.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel Thomasa Harkina, ameriškega senatorja slovenskega rodu iz zvezne države Iowa.
Foto: Nebojša Tejić/STA