Materinski dom Ljubljana pridobil donacijo

Ljubljana, 21. 8. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je letos maja obiskal Materinski dom Ljubljana in se srečal z njihovimi uporabnicami in vodstvom. V daljšem pogovoru se je predsednik seznanil z njihovo izjemno težko finančno situacijo ter zaradi posebnega statusnega položaja materinskega doma obljubil pomoč vodstvu pri reševanju njihove finančne situacije v okviru svojih pristojnosti.

Predsednik republike Borut Pahorobiskal Materinski dom Ljubljana in se srečal z uporabnicami in vodstvom Materinskega doma Ljubljana
Foto: Stanko Gruden / STA

Predsednik republike je danes obiskal družbo BTC d.d. V pogovoru o njihovi raznovrstni vključenosti v družbeno odgovorne projekte, za kar je podjetje s strani Evropske komisije letos prejelo tudi evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks in ob predstavitvi njihovih aktivnosti in projektov, katerih donator so, je predsednik izpostavil problem delovanja Materinskega doma Ljubljana. Predsednik uprave družbe BTC d.d., gospod Jože Mermal je ob tem izrazil pripravljenost, da pomaga materinskemu domu z donacijo in tako olajša njihovo nemoteno delovanje. Z donacijo družbe BTC d.d. se bo tako materinski dom lahko osredotočil na izvajanje programov, ki so usmerjeni v pripravo na samostojno življenje uporabnic materinskega doma.

»Materinski dom, ki ga številni mediji v zadnjih mesecih omenjate kot problem, se zdi, je zdaj tudi z današnjo odločitvijo vodstva rešen. Finančna sredstva bodo premostila težave, s katerimi se je znašel na robu propada, načrti vlade za njegovo ureditev statusa v prihodnje pa obetajo, da bo Materinski dom preživel,« je dejal predsednik in se ob tej priložnosti še enkrat zahvalil vodstvu, upravi BTC, d.d. za to odločitev, saj daje zgled in opogumlja tudi druga »zdrava« podjetja, ki imajo poslovne uspehe za podobne pomoči v prihodnje. »Tako bodo tisti, ki uspevajo in tisti, ki so mogoče malo manj uspešni in ki potrebujejo pomoč drugih vendarle skupaj uspeli in se prebili iz krize,« je še v izjavi za medije dejal predsednik Pahor.