SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike položil venec pred Prešernov spomenik v Ljubljani in se udeležil "Prešernovega smenja" v Kranju

Ljubljana, Kranj, 8. 2. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je ob slovenskem kulturnem prazniku položil venec pred Prešernovim spomenikom v Ljubljani. Predsednika republike sta spremljala svetovalec za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo akademik dr. Boštjan Žekš in minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žiga Turk.
Predsednik republike položil venec pred Prešernov spomenik v Ljubljani in se udeležil "Prešernovega smenja" v Kranju

      Kot častni pokrovitelj je v govoru ob otvoritvi 11. "Prešernovega smenja", ki ga v Kranju tradicionalno pripravljajo na slovenski kulturni praznik, predsednik Pahor pozval, da gremo tudi skozi čase, ki niso najbolj prijazni, in nujne spremembe na kulturen način in ob tem pozval k politični omiki.

      "Da bomo s tistimi, ki mislijo drugače, govorili na spoštljiv način, da bomo v strpnem ozračju, ozračju tolerance in brez sovražnega govora kljub temu, da mislimo drugače, med nami poiskali tisto, kar nam je skupno. Kulturno obnašanje nas je skozi stoletja ohranjalo, nam omogočilo ustanovitev naše države in nam danes omogoča, da na miren in dostojen način izpeljemo potrebne spremembe," je še dodal predsednik Pahor.