SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik republike na vseslovenski delovni akciji gorskih kolesarjev v Ajdovščini

Ajdovščina, 1. 4. 2017 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v soboto, 1. aprila 2017, ob 11. uri udeležil vseslovenske delovne akcije gorskih kolesarjev v Brjah pri Ajdovščini. Delovna akcija čiščenja in urejanja poti je del vseevropske akcije "Take Care of Your Trails Weekend" in poteka pod okriljem mednarodne zveze gorskokolesarskih organizacij Evrope (IMBA Europe).

Predsednik republike Borut Pahor se bo pridružil gorskim kolesarjem, krajanom Brij in okoliških vasi ter skupaj z njimi pomagal opuščeno poljsko pot preurediti tako, da bo primerna za turistično kolesarjenje. Delovna akcija je ena izmed petintridesetih (35), ki bodo 1. in 2. aprila 2017 potekale po celotni Sloveniji. Glavni namen akcije je pokazati, da so tudi gorski kolesarji aktivni in odgovorni, ki spoštujejo naravo in uporabnike skupnih, naših, poti.

V Sloveniji akcijo koordinira Slovenski gorskokolesarski konzorcij, ki združuje štirinajst (14) slovenskih organizacij s področja kolesarstva in turizma z namenom po usklajenem in celovitem delovanju za razvoj gorskega kolesarstva in kolesarjenja, razvoj gorskokolesarskih poti, izobraževanja in usposabljanja gorskih kolesarjev.