Predsednik republike Borut Pahor mladim v Občini Kozje: »Tisti, ki boste sledili svojim vizijam in sanjam, boste prej ali slej zmagovalci in dobre zgodbe bodo zmagale«

Kozje, 18. 1. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Občino Kozje. Uvodoma se je sestal z županom in predstavniki Občine Kozje ter si ogledal prenovljen trg v Kozjem. Predsednik republike se je nato udeležil slavnostne otvoritve toplarne na lesno biomaso in obisk nadaljeval z ogledom trgovskega centra Kmetijske zadruge Šmarje pri Ješah, PE Kozje ter Večnamenskega centra Kozje, ki predstavlja največjo investicijo Občine Kozje. Obisk občine je izkoristil predvsem za pogovor z mladimi iz Kluba mladih Kozje.

Predsednik republike z mladimi v Občini Kozje
Foto: Nebojša Tejić / STA
 
Župan Občine Kozje je predsednika republike seznanil z vizijo razvoja občine. Zaradi slabe prometne povezave občina razvojne prednosti vidi na področju turizma, v povezovanju z lokalno skupnostjo in Kozjanskim parkom, za investicijske projekte pa uspešno črpa evropska sredstva. Predsednik republike je izpostavil, da je lahko razvojno naravnana občina uspešna ne glede na velikost, če jo vodijo ljudje z iskreno željo po doseganju zastavljenih ciljev.
 
Predsednik republike se je nato udeležil otvoritve toplarne na lesno biomaso, kjer je bil tudi slavnostni govornik. V svojem govoru je izrekel zahvalo vsem, ki na Občini Kozje snujejo razvojne projekte s ciljem, da se bodo mladi vračali in vsi občani živeli kakovostno življenje. »V Sloveniji imamo številne uspešne zgodbe, na podlagi katerih lahko optimistično zremo v prihodnost«, je dejal predsednik. Dodal je, da prav projekt toplarne na lesno biomaso dokazuje, da lahko tudi brez velikih finančnih vložkov s strani države, ob upoštevanju možnosti črpanja evropskih sredstev in ambiciozno idejo, izpeljemo velike in okolju prijazne projekte.
 
Predsednik republike je obisk občine izkoristil predvsem za srečanje z mladimi Kluba mladih Kozje. Predsedniku Pahorju so predstavili aktivnosti kluba, namen katerih je mladim zagotoviti priložnosti za kakovostno življenje v domačem kraju. Predsednik je odgovarjal na njihova vprašanja in jim svetoval, da naj bodo pogumni, ambiciozni in radovedni. »Tisti, ki boste sledili svojim vizijam in sanjam, boste prej ali slej zmagovalci in dobre zgodbe bodo zmagale,« je zaključil predsednik. 

Predsednik republike z mladimi v Občini Kozje
Foto: Nebojša Tejić / STA
 
Predsednik republike Borut Pahor tako nadaljuje z obiski občin, saj takšne obiske in srečevanje z občani šteje med svoje najpomembnejše naloge.