SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: »Slovenija ta hip potrebuje praktično ukrepanje in dolgoročno vizijo.«

Ljubljana, 25. 3. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes priredil sprejem za novoizvoljeno Vlado Republike Slovenije.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes priredil sprejem za novoizvoljeno Vlado Republike Slovenije.
Foto: UPRS

Predsednik republike je na uradnem sprejemu zbrane nagovoril in v svojem govoru poudaril, da Slovenija ta hip potrebuje praktično ukrepanje in dolgoročno vizijo. Ob tem je izrazil prepričanje, da lahko oboje dosežemo le, v kolikor bodo vlada, državni zbor, socialni partnerji, nevladne organizacije in drugi akterji delali skupaj za dobro ljudi in blaginjo naše države. Dejal je, da je vladi naloženo nehvaležno delo, saj mora spričo svojih pooblastil in moči dostikrat hitro ukrepati, sem ter tja morda premalo premišljeno, ampak neizogibno.

Predsednik republike je predstavil projekt Slovenija 2030 in zbrane povabil k sodelovanju. V okviru tega projekta želi strniti vse intelektualne in druge razpoložljive moči naše družbe v razmišljanje o prihodnosti države. Predsednici vlade je zagotovil, da bo urad predsednika republike vedno pripravljen na sodelovanje, saj je potrebno oblikovati dolgoročno vizijo Slovenije, s katero lahko osmislimo kratkoročne ukrepe. Predsednik je prepričan, da moramo vsi v okviru pooblastil delati v skupno dobro, saj zmoremo, znamo in smo sposobni skupaj, ter drug z drugim najti pot iz krize.

Ob koncu nagovora je predsednik republike predsednici vlade, njenim sodelavkam in sodelavcem v prihajajočem mandatu zaželel vse dobro, veliko sreče ter poguma.