Predsednik Pahor govoril z dosedanjim predsednikom Republike Hrvaške Josipovićem in novoizvoljeno predsednico Grabar-Kitarović

Ljubljana, 12. 1. 2015 | sporočila za javnost

Danes, 12. januarja 2015, se je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor v telefonskih pogovorih zahvalil za odlično sodelovanje dosedanjemu predsedniku Republike Hrvaške dr. Ivu Josipoviću in čestital novo izvoljeni predsednici Kolindi Grabar Kitarović.

V pogovoru z dosedanjim predsednikom Republike Hrvaške dr. Ivom Josipovićem je predsednik Pahor izpostavil sogovornikov osebni prispevek za vzpostavitev in krepitev prijateljskih odnosov med sosednjima narodoma in državama. Dosedanjemu predsedniku Josipoviću se je za to zahvalil v osebnem imenu in imenu slovenske države.

V pogovoru z novoizvoljeno predsednico je Kolindi Grabar Kitarović izrekel čestitke in upanje za nadaljevanje zglednih medsosedskih odnosov. Predsednik republike Pahor se je zavzel za čim tesnejše in iskreno medsebojno sodelovanje v prid obeh narodov in držav, miru in varnosti širše v sosedstvu. Novo izvoljena predsednica Kolinda Grabar Kitarović je predsednika republike Boruta Pahorja tudi povabila na svojo inavguracijo, ki bo 18. februarja 2015.