SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Izredno srečanje štirih predsednikov (4P)

Ljubljana, 26. 3. 2020 | napovednik

Izredno srečanje štirih predsednikov (4P)

Jutri, v četrtek, 26. marca 2020, ob 11. uri bo v Predsedniški palači izredno srečanje štirih predsednikov (4P).

Predsednik Republike Slovenije se je po posvetovanju s predsednikom državnega zbora Igorjem Zorčičem, predsednikom vlade Janezom Janšo in predsednikom državnega sveta Alojzom Kovšco odločil, da skliče izredno srečanje štirih predsednikov, ki sicer poteka tradicionalno enkrat letno, v decembru.

Gre za prvo srečanje štirih predsednikov po nedavni izvolitvi nove vlade in novega predsednika državnega zbora.

Predsedniki bodo govorili o delovanju političnih institucij v času krize, o njihovem sodelovanju in skupnih prizadevanjih za politično enotnost za usklajeno delovanje. 

OBVESTILO MEDIJEM

Po srečanju štirih predsednikov bo predvidoma ob 12.30 potekala novinarska konferenca, na kateri bodo sodelovali predsednik republike, predsednik državnega zbora, predsednik vlade in predsednik državnega sveta. Po izjavah bodo predsedniki odgovarjali na vaša vprašanja. 

Ob upoštevanju ukrepov Vlade Republike Slovenije za zajezitev širitve okužbe, smo v Veliki dvorani Predsedniške palače zagotovili omejeno število delovnih mest za novinarje. Zato je NUJNA akreditacija novinarjev na elektronski naslov: urad.predsednika@predsednik.si in petra.arsic@predsednik.si (ime in priimek, medij, elektronski naslov in kontaktna telefonska številka – mobilni telefon). AKREDITACIJA JE NUJNA DO JUTRI, DO 9.30.  Prosimo vas, da ob prihodu upoštevate vsa priporočila in navodila pristojnih. 

Medijske hiše naprošamo, da na spremljanje novinarske konference, po srečanju štirih predsednikov, napotijo po ENEGA novinarja / novinarko. 

Fotoreporterje obveščamo, da bodo po srečanju fotografije na voljo brezplačno. Vsem bo na voljo tudi VIDEO posnetek in fotografije ob pričetku srečanja štirih predsednikov. 

Za več informacij lahko pokličete Petro Aršič, svetovalko predsednika republike, na kontaktno telefonsko številko 041 218 345. V priponki vam posredujemo fotografije postavitve Velike dvorane Predsedniške palače. 

Predstavnike medijev obveščamo, da bo vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod garaže) ob 12. uri od koder vas bomo pospremili do Velike dvorane.