SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Generalna sekretarka UPRS Nataša Kovač se je v imenu predsednika republike udeležila slovesnosti v spomin na 71. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem

Ljubljana, 11. 6. 2016 | sporočila za javnost

Generalna sekretarka Urada predsednika Republike Slovenije Nataša Kovač se je v imenu predsednika republike Boruta Pahorja danes udeležila slovesnosti v spomin na 71. obletnico osvoboditve koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem. 

Pred slovesnostjo je garda Slovenske vojske v imenu predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja položila venec pred spomenik »Obtožujem« v spominskem parku pri nekdanjem Koncentracijskem taborišču Ljubelj – jug, podružnici Koncentracijskega taborišča Mauthausen.

Predsednik republike Borut Pahor je častni pokrovitelj prireditev, ki potekajo v okviru "50 let spominov, 50 let prijateljstva" in obeležujejo 50-letnico pobratenja Tržiča s francoskim mestom Ste-Marie-Aux-Mines.

V imenu predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je garda Slovenske vojske položila venec pred spomenik »Obtožujem« v spominskem parku pri nekdanjem Koncentracijskem taborišču Ljubelj.
Foto: STA