Predstavniki Občine Križevci na ogledu Predsedniške palače

Ljubljana, 11. 6. 2015 | sporočila za javnost

Predsedniško palačo so danes v okviru strokovne ekskurzije v Ljubljani obiskali predstavniki Občine Križevci, ki leži na severo-vzhodnem delu Slovenije, v Prlekiji in se razprostira po spodnjem delu Murskega polja.

Goste je v Kristalni dvorani uvodoma pozdravil mag. Uroš Krek, namestnik generalne sekretarke in svetovalec za obrambne zadeve predsednika Republike Slovenije, ki jim je predstavil delovanje in organiziranost Urada predsednika republike. V nadaljevanju ogleda Predsedniške palače so gostje prisluhnili predstavnici Protokola Republike Slovenije, ki jim je predstavila zgodovino palače ter jih popeljala na ogled protokolarnih in delovnih prostorov predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Gostje so se seznanili tudi s protokolom dajanja in prejemanja daril ter si ogledali maketo Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam na območju Republike Slovenije, ki bo postavljen na Kongresnem trgu v Ljubljani predvidoma leta 2016.

Po ogledu se je gostom v Kristalni dvorani pridružil tudi predsednik republike Borut Pahor in jim izrekel dobrodošlico. Župan Občine Križevci mag. Branko Belec se je v imenu vseh zahvalil za današnji sprejem.

Predsedniško palačo so danes v okviru strokovne ekskurzije v Ljubljani obiskali predstavniki Občine Križevci
Foto: Tamino Petelinšek/STA