Predsednik republike in grof Wesseški podelila zlata priznanja MEPI

Ljubljana, 28. 6. 2013 | sporočila za javnost

Ob njunem prvem obisku Slovenije, sta se Princ Edward, grof Wesseški, najmlajši sin kraljice Elizabete II, in njegova soproga Sophie, grofica Wesseška, srečala s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem in gospo Tanjo Pečar. Grof in predsednik republike sta se danes udeležila tudi podelitve priznanj MEPI na Brdu pri Kranju.
Predsednik republike je grofa in grofico Wesseško sprejel v Predsedniški palači na dan njunega prihoda, včeraj zvečer pa so se po obisku Univerze v Ljubljani, skupaj z Njuno cesarsko visokostjo japonskim princem in princeso Akishino udeležili otvoritvenega koncerta 61. Ljubljanskega festivala.

Podelitev MEPI nagrad
Foto: Tamino Petelinšek

Princ Edward, grof Wesseški in predsednik republike Borut Pahor sta se danes v Kongresnem centru Brdo udeležila podelitve priznanj Program Mednarodno priznanje za mlade – MEPI. Njegova kraljeva visokosti grof Wesseški, ki je predsedujoči Mednarodnemu svetu Mednarodnega programa za mlade in predsednik republike sta ob tej priložnosti slovenskim udeležencem programa podelil zlata priznanja MEPI.