Predsednik Pahor na dobrodelnem koncertu v Kamniku: "Koncert je ilustracija dobrote, ki jo lahko vidim povsod po deželi"

Kamnik, 9. 2. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta se nocoj udeležila 10. tradicionalnega dobrodelnega koncerta za otroke s posebnimi potrebami, ki je potekal pod osrednjim sporočilom “Uresničimo sanje”. Predsednik republike je bil častni pokrovitelj jubilejnega dobrodelnega koncerta in je ob tej priložnosti nagovoril zbrano občinstvo v nabito polni dvorani Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje CIRIUS Kamnik.

Predsednik Pahor in gospa Tanja Pečar na 10. dobrodelnem koncertu za otroke s posebnimi potrebami
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Predsednik republike se je v začetku nagovora ozrl v preteklost, v december 2014, ko je ob mednarodnem dnevu invalidov obiskal CIRIUS Kamnik. Obisk, ki ga je navdušil, a hkrati pretresel, je ohranil kot dragocen spomin. Ob tej priložnosti je zato izrazil občudovanje vsem, ki si prizadevajo za otroke s posebnimi potrebami, še posebej Simonu Zormanu, organizatorju in pobudniku koncerta, za njegovo srčnost pri ustvarjanju desetletne tradicije dobrodelnih koncertov za otroke s posebnimi potrebami. "Koncert je ilustracija dobrote, ki jo lahko vidim povsod po deželi," je dejal predsednik republike. "Dokler bo toliko dobrote med nami, nas ne bo ničesar strah v naši prihodnosti," je nagovor sklenil predsednik Pahor.

Predsednik Pahor in gospa Tanja Pečar na 10. dobrodelnem koncertu za otroke s posebnimi potrebami
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Simon Zorman, pobudnik in organizator koncerta, se je zahvalil predsedniku republike za obisk in častno pokroviteljstvo nad jubilejnim koncertom. Matej Slapar, župan Občine Kamnik, pa je v pozdravnem nagovoru izrazil veselje, da je kamniška občina premore toliko edinstvenih ljudi, ki si prizadevajo za dobrodelnost in tako povezujejo ljudi v skupnost.

Na dobrodelnem koncertu so nastopili številni nastopajoči, stoječe ovacije pa so poželi člani skupine The Eccentrics, ki jo sestavljajo odlični glasbeniki s posebnimi potrebami.

Sredstva, zbrana na dobrodelnem koncertu, so bila namenjena osemnajstim mladostnikom, ki se šolajo v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje CIRIUS Kamnik in so vključeni v program PRP (post-rehabilitacijski praktikum). Program je namenjen dijakom s posebnimi potrebami, ki se zaradi narave bolezni, (možganske) poškodbe ali drugih razlogov ne morejo šolati v obstoječih srednješolskih programih. V okviru programa, ki je prilagojen posebnim potrebam vsakega posameznika, mladostniki pridobivajo delovne in socialne izkušnje za čimbolj samostojno življenje.

Predsednik Pahor in gospa Tanja Pečar na 10. dobrodelnem koncertu za otroke s posebnimi potrebami
Foto: Tamino Petelinšek/STA