Predsednik republike na otvoritvi novega objekta podjetja Produkt poudaril pomen družinskih podjetij

Ljubljana, 12. 9. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes slavnostno otvoril nov objekt "Tehnični pregledi za motorna vozila" podjetja Produkt d.o.o., kjer je v kratkem nagovoru izpostavil pomen družinskih podjetij kot eno od najpomembnejših oblik podjetništva, ki v Sloveniji zaposluje okoli 30 odstotkov aktivnega prebivalstva in ustvarja četrtino celotne dodane vrednosti.

Predsednik je dejal, da otvoritev takšnih objektov v kriznih časih zahteva tudi pogum in čestital direktorju ter zaposlenim, ki bodo z novim objektom ne le širili svojo dejavnost, ampak ustvarili tudi nova delovna mesta. »Podjetje je v teh letih preraslo iz mikropodjetja in je na pragu prestopa v uspešno srednje veliko podjetje. Uspelo se mu je ogniti nevarnostim, ki jih družinska podjetja nosijo sama po sebi in celo v času velike gospodarske krize uspešno nadaljuje svojo rast in razvoj,« je dejal predsednik Pahor.

Ob pozitivnem gospodarskem pomenu otvoritve je predsednik izpostavil tudi pomen večje prometne varnosti, saj redni tehnični pregledi vplivajo na varnost vozila, ki je eden od treh ključnih dejavnikov, poleg voznika in ceste, ki vplivajo na varnost cestnega prometa.

Na koncu slovesnosti je predsednik Pahor vodstvu ter vsem zaposlenim v podjetju zaželel veliko uspeha in odličnosti pri njihovem delu.

Otovirtev Produkt
Foto: Tamino Petelinšek