Predsednik republike z vodji parlamentarnih strank in poslanskih skupin o spremembah volilne zakonodaje

Ljubljana, 17. 1. 2019 | napovednik

Vodje vseh parlamentarnih strank in poslanskih skupin so predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja v začetku januarja obvestili, da soglašajo z njegovo pobudo za pogovor o potrebnih spremembah volilne zakonodaje.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo sestanek gostil v četrtek, 17. januarja 2019, ob 14. uri v Predsedniški palači.

Namen tokratnega pogovora je zbližati stališča glede možnih sprememb volilne zakonodaje v skladu z zadnjo odločbo ustavnega sodišča, ki je ugotovilo, da je 4. člen zakona o določitvi volilnih enot za volitev poslancev v državni zbor, ki določa območja volilnih okrajev, v neskladju z ustavo.


Vse zainteresirane fotoreporterje, novinarje in snemalce, ki boste spremljali omenjeni dogodek obveščamo, da bo vhod in hkrati zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod Garaže), ob 13.40 uri, od koder vas bodo pospremili v Veliko dvorano Predsedniške palače in nato naprej v sobo 62/I v Uradu predsednika Republike Slovenije, kjer je na začetku pogovorov predviden sedeči FOTOTERMIN.

Zaradi pričakovanega večjega števila prisotnih medijev bomo izvedli fototermin v dveh delih, in sicer, najprej za tv snemalce in nato za fotografe!

Po koncu fototermina boste v Veliki dvorani lahko počakali na izjavo za medije.