Predsednik republike: "Podjetje Nieros Metal predstavlja navdih za tiste, ki se prebijajo skozi krizo"

Ljubljana, 4. 10. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes na povabilo podjetja Nieros Metal d.o.o. iz Slovenj Gradca, ki se ukvarja s proizvodnjo tehnološko zahtevne opreme za prehrambeno, farmacevtsko, kemijsko in druge industrije, nadaljeval projekt "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega". Na dan praznovanja 240. obletnice tovarne Nieros Metal d.o.o. se je predsednik republike po letu dni vrnil med nekdanje "sodelavce".

Predsednik republike je v skladu z navodili delal kot oblikovalec pločevine in na upogibnem stroju opravljal eno izmed faz pri izdelavi posameznih kosov tehnološko zahtevne opreme.

V sklopu predsednikovega obiska je podjetje Nieros Metal d.o.o. obeležilo tudi 240. obletnico tovarne. Predsednik republike se je v slavnostnem govoru najprej zahvalil delavcem in kolektivu, da so ga ponovno sprejeli medse ter jim iskreno čestital za visok jubilej. Poudaril je, da je tovarna v zgodovini preživela prav zaradi delavcev in njihove pripadnosti, ki so ji v 240-ih letih dali najboljše kar lahko. "Podjetje predstavlja navdih za tiste, ki se prebijajo skozi krizo in se sprašujejo kako naprej. Imate poslovno vizijo, ki ji tudi gospodarska kriza ne pride do živega," je dejal predsednik. "Nieros je sporočilo vsem nam, da je mogoče zdržati nemogoče, se prebiti skozi težka obdobja ter doseči nepredstavljivo," je zaključil predsednik republike.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor tudi slavnostno otvoril varilni robot s strojnim vidom, ki je eden izmed najbolj tehnološko sofisticiranih v Evropi.

Predsednik republike Borut Pahor je na povabilo podjetja Nieros Metal d.o.o. iz Slovenj Gradca nadaljeval projekt "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega".
Foto: UPRS

Borut Pahor se bo v okviru projekta "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega" predvidoma enkrat mesečno v različnih slovenskih krajih družil, delal in se pogovarjal z različnimi poklicnimi, generacijskimi, socialnimi in drugimi skupinami.