Ana Klašnja, baletka, predsedniku Pahorju: "Kot prvi sodelujoči predsednik ste vzor vsem ostalim v podpori tistim, ki trpijo za poškodbami hrbtenjače"

Ljubljana, 22. 4. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je predal listino o častnem pokroviteljstvu nad globalnim tekaškim projektom Wings for Life World Run Slovenija. Pokroviteljstvo so prevzeli ambasadorji projekta Wings for Life World Run Slovenija, balerina Ana Klašnja, ultramaratonec Matej Markovič, maratonec Roman Kejžar, paraolimpijec Gal Jakič in študent Nino Batagelj. Predsednik Pahor je prvi predsednik na svetu, ki je javno podprl ta dobrodelni globalni tek.

Predsednik Pahor se je ambasadorjem zahvalil, da so ga povabili k sodelovanju in udeležbi na teku, ki se ji je odzval z veseljem. "V veliko čast mi je, da v imenu Republike Slovenije lahko podprem projekt Wings for Life World Run in se veselim dneva dogodka, ki bo krasen dan, poln pomembnih sporočil, ki spremljajo ta dobrodelni globalni tek," je izrazil občutke predsednik republike.

Balerina Ana Klašnja se je predsedniku globoko zahvalila, ker je prevzel častno pokroviteljstvo in bo tekel skupaj z ambasadorji za vse tiste, ki tega ne morejo. "Kot prvi sodelujoči predsednik ste vzor vsem ostalim, v podpori tistim, ki trpijo za poškodbami hrbtenjače. Vaša podpora nam pomaga pri širjenju zavesti, zbiranju sredstev kot tudi iskanju zdravila za poškodbe hrbtenjače. V imenu fundacije Wings for Life, organizacijskega odbora teka, lokalne ekipe in vseh tistih, ki trpijo za poškodbami hrbtenjače, se vam ambasadorji globalnega teka Wings for Life World Run iz srca zahvaljujemo". Tudi Gal Jakič je predsedniku izrazil zadovoljstvo, da so za ta projekt prejeli razumevanje in podporo tako pomembne institucije, kot je institucija predsednika republike.

Organizatorji teka so še povedali, da podpora predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja predstavlja veliko spodbudo za organizacijsko ekipo, zasluge za uspeh fundacije pa so skupne. Prav zato upajo, da bo zgledu predsednika Pahorja sledilo čim več vodij drugih držav po svetu in da se 3. maja na startu tekači zberejo v čim večjem številu. "Le s skupnimi močmi, voljo in podporo lahko poškodbe hrbtenjače postanejo ozdravljive," so še povedali.

Predsednik republike predal listino o častnem pokroviteljstvu nad globalnim tekaškim projektom Wings for Life World Run Slovenija.
Foto: STA/Anže Malovrh

Predsednik republike predal listino o častnem pokroviteljstvu nad globalnim tekaškim projektom Wings for Life World Run Slovenija.
Foto: STA/Anže Malovrh