SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike z mreženjem ustvarja priložnosti za mlade in perspektivne posameznike

Ljubljana, 10. 2. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike je danes sprejel Dana Shechtmana, Nobelovega nagrajenca na področju kemije v letu 2011. Z izraelskim nobelovcem sta se sprejema udeležila še gospa Nava Swersky Sofer, specialistka za inovacijske modele, in gospod Ehud Levy, predstavnik sklada tveganega kapitala. Na sprejem je predsednik republike povabil tudi mlade in perspektivne posameznike, ki so tako lahko svoje poglede in zamisli izmenjali z vodilnimi svetovnimi strokovnjaki svojega področja.

Sprejem za Nobelovega nagrajenca na področju kemije Dana Shechtmana
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik republike je v nagovoru poudaril, da današnji obisk gospoda Shechtmana predstavlja navdih vsem mladim, ki se pri nas ukvarjajo z znanostjo. »Njegovi dosežki govorijo sami zase in sprožajo navdušenje pri ljudeh, ki želijo hoditi po njegovi poti. Današnji sprejem je namenjen vam, mladim, ki boste nekoč morda tako uspešni kot današnji eminentni gostje - prav mogoče je, da je danes tu z nami prihodnji nobelovec,« je zaključil predsednik republike.

Sprejema so se namreč udeležili člani ekipe, ki je Slovenijo zastopala na mednarodni kemijski olimpijadi in domov prinesla srebrno in dve bronasti medalji. Ob njih so bili na sprejemu tudi dijaki slovenskega podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik, ki je bil kot eden izmed desetih projektov izbran v program, ki ga organizira Unreasonable Institute, ameriški pospeševalnik za socialno podjetništvo. Jaka Blažon, 17-letni ustanovitelj startupa Wivu, je na sprejemu z investitorji govoril o možnostih razvoja svoje poslovne zamisli: »Danes sem imel priložnost spoznati številne ljudi, hkrati pa sem prejel tudi potrditev, da na mlade podjetnike predsednik republike gleda s spoštovanjem in nas jemlje povsem resno. To je zame veliko priznanje.«

Priložnost za mreženje z gosti iz Izraela pa je predsednik republike omogočil tudi nekaterim najbolj perspektivnim slovenskim startup podjetjem, ki doma in v tujini s svojimi inovacijami dosegajo zavidljive uspehe. »V podjetništvu ugotavljamo, kako pomembno je mreženje. Sprejem pri predsedniku republike za vse nas zagotovo predstavlja referenco, zraven tega pa imamo še priložnost spoznati ključne ljudi, ki vlagajo v inovacije,« je dejal Tomaž Lorenzetti, ki je z idejo LinkedAge letos prejel naziv Najpodjetniška ideja za leto 2013 po izboru časnika Financ.