Široka parlamentarna podpora za izvolitev nove viceguvernerke mag. Vodopivec Jean dobra popotnica za nadaljne postopke pri imenovanju novih članov Sveta BS

Ljubljana, 24. 9. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor izraža zadovoljstvo, da je včeraj, 23. septembra 2015, Državni zbor RS na njegov predlog izvolil novo viceguvernerko Banke Slovenije, mag. Ireno Vodopivec Jean.

Nova viceguvernerka je za izvolitev na tajnem glasovanju prejela 69 glasov poslank in poslancev. Predsednik Pahor ocenjuje, da je široka parlamentarna podpora pomembna za avtoriteto Banke Slovenije kot neodvisne državne institucije.

Predsednik republike meni, da je izkazano zaupanje dobra popotnica za iskanje novih dveh članov Sveta Banke Slovenije. Predsednik Pahor je od guvernerja Banke Slovenije dr. Boštjana Jazbeca 16. septembra 2015 prejel obvestilo o prenehanju mandatov dveh sedanjih članov Sveta Banke Slovenije. 

Predsednik Pahor bo nadaljeval z zelo koristno prakso posvetovanj z vodji poslanskih skupin tudi pri oblikovanju novih dveh predlogov. Neformalna posvetovanja bo začel po končanem javnem pozivu, ki bo v Uradnem listu RS objavljen predvidoma v prihodnjem tednu.