Predsednik republike Borut Pahor: "Na nas leži breme odgovornosti, da se izvlečemo iz malodušja in pogumno stopimo v prihodnost"

Kokrica, 19. 6. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike se je danes udeležil proslave ob koncu šolskega leta in Dnevu državnosti podružnične šole Osnovne šole Franceta Prešerna Kranj v Kokrici.

Predsednik republike Borut Pahor na proslavi ob zaključku šolskega leta in Dnevu državnosti v Kokrici
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik se je uvodoma zahvalil za vabilo in pohvalil kreativnost učencev, ki so pripravili in izvedli program ob zaključku šolskega leta ter izpostavil, da proslava poteka v luči prihajajočega državnega praznika, ki mlade vzgaja in uči o ljubezni do naše domovine, našega skupnega doma. Predsednik je učenke in učence pohvalil, da so v teku proslave predstavili Slovence kot majhen, a žilav in trpežen narod, z vero in upanjem v pravičnejši svet. Poudaril je, da moramo vsi zbrati pogum, znanje in dobro voljo, ne glede na naše politične in socialne nazore, da premagamo krizo in mladim, ki so danes tukaj, omogočimo boljši svet. »Na nas leži breme odgovornosti, da se izvlečemo iz malodušja in pogumno stopimo naprej v prihodnost«, je zaključil predsednik.

Ob koncu se je predsednik zahvalil učiteljem, ki z veliko mero predanosti dajejo mladim ljudem znanje, dediščino za osebnostni razvoj in vrednote za oblikovanje boljšega in pravičnejšega sveta. Vsem učenkam in učencem pa je zaželel prijetne in sproščene počitnice.