Predsednik Pahor in monaški knez Albert II. na dobrodelni nogometni tekmi v Biljah pri Novi Gorici

Nova Gorica, 21. 6. 2015 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes, kot častni pokrovitelj, udeležil tradicionalne dobrodelne nogometne tekme v Biljah pri Novi Gorici. Na povabilo predsednika republike in nogometnega društva Bilje se je nogometne tekme udeležil tudi knez Albert II.

Pred pričetkom tekme sta predsednik republike in monaški knez podala izjavo za medije, v kateri je predsednik Pahor dejal, da je monaški knez s svojo navzočnostjo na današnji dobrodelni dogodek opozoril tako domačo kot mednarodno javnost. "Vesel sem, da je knez Albert sprejel vabilo in je tukaj z nami prvič, a upam, da ne zadnjič. Hvaležen sem njemu, da si je vzel čas, kot tudi vsem sodelujočim športnicam in športnikom, za njihovo dobro in široko srce," je izjavo zaključil predsednik republike. Monaški knez Albert II. pa se je zahvalil predsedniku republike za vabilo in poudaril, da je današnji dan v znamenju prijateljstva, športa in dobrodelnosti.

Predsednik Pahor in monaški knez Albert II. na dobrodelni nogometni tekmi v Biljah pri Novi Gorici
Foto: Stanko Gruden/STA

Skupaj s številnimi znanimi imeni slovenskega športa, gospodarstva in estrade sta predsednik republike in monaški knez odigrala dobrodelno nogometno tekmo, prvi gol pa je dal predsednik Pahor. Zbrana sredstva so tudi tokrat namenjena Fundaciji Vrabček upanja za nakup potrebne opreme in medicinske pripomočke za bolnišnični oddelek v Stari Gori ter za Porodnišnico v Šempetru pri Gorici, ki skrbi za novorojenčke in mamice iz obeh strani nekdanje meje in letos praznuje častitljivih petdeset let.