SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor sprejel predsednika uprave Inštituta regij Evrope (IRE)

Ljubljana, 25. 4. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel predsednika uprave Inštituta regij Evrope (IRE) in postal eden njenih pokroviteljev. Inštitut regij Evrope (IRE, Institut der Regionen Europas) je leta 2004 ustanovil dr. Franz Schausberger, nekdanji predsednik dežele Salzburg. IRE je nevladna in neprofitna organizacija, ki deluje na nacionalni in mednarodni ravni in predstavlja platformo za občine, regije in mesta. S svojim delovanjem želi zmanjšati informacijski primanjkljaj in spodbujati gospodarske potenciale evropskih regij, s svojimi pobudami pa podpira decentralizacijo in regionalizacijo po načelu subsidiarnosti.

      Trenutno ima inštitut okoli 125 članov. Člani so tako države, regije, občine, mesta kot tudi podjetja iz 20 evropskih držav, ki hkrati predstavljajo tudi mrežo inštituta. Čezmejno sodelovanje vidijo kot temeljni instrument za podpiranje socialne kohezije in trajnostnega gospodarskega razvoja. Predsednik Pahor se je s podpisom listine o pokroviteljstvu pridružil drugim podpornikom IRE, med katerimi so tudi Helmut Kohl, Jean Claude Juncker in Johannes Hahn.

      Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je sprejel predsednika uprave Inštituta regij Evrope (IRE) in postal eden njenih pokroviteljev.
      Foto: Nebojša Tejić/STA