SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik republike na vabilo Regijskega štaba Civilne zaščite za Zahodno Štajersko v Celju

Celje, 14. 1. 2021 | napovednik

Predsednik republike na vabilo Regijskega štaba Civilne zaščite za Zahodno Štajersko v Celju

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v četrtek, 14. januarja 2021, ob 11. uri obiskal Celje in se sestal s štabom Civilne zaščite za Zahodno Štajersko. Predsednika Pahorja bodo sprejeli župan občine Celje Bojan Šrot, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Zahodno Štajersko Janez Melanšek. Predsednik Pahor se bo seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v zahodnoštajerski regiji. Na pogovoru bodo prisotni še nekateri člani štaba in predstavniki policije.

Predsednik republike je sprejel povabilo poveljnika Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po Sloveniji in se seznani s stanjem in posebnostmi naporov pripadnikov civilne zaščite v posameznih regijah.

Po uvodni seznanitvi ukrepanja po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni se bo predsednik Pahor, predvidoma ob 12. uri, sestal z vodstvom Doma ob Savinji Celje, nato sledi srečanje s predstavniki Splošne bolnišnice Celje. Obisk v Celju bo predsednik republike zaključil pred Celjskim mladinskim centrom, kjer je predvidena njegova izjava za javnost.

Terminski načrt obiska predsednika republike:

11.00 – pogovor s štabom Civilne zaščite za Zahodno Štajersko, Narodni dom Celje, Trg celjskih knezov 9, Celje (FOTOTERMIN ob prihodu)

12.00 - Dom ob Savinji Celje, Jurčičeva ulica 6, Celje

12.30 - Splošna bolnišnica Celje, Oblakova ulica 5, Celje

13.00 - Celjski mladinski center, Mariborska cesta 2,Celje (izjava za javnost predsednika republike)


OBVESTILO MEDIJEM


Predstavnike medijev obveščamo, da bo zaradi upoštevanju ukrepov za zajezitev širitve okužbe možno posneti uvodni fototermin ob prihodu predsednika republike pred Narodnim domom Celje. Fotografije in videopogovora bomo medijem posredovali v sporočilu za javnost. Pogovori pred Domom ob Savinji, Splošno bolnišnico Celje in Celjskim maldinskim centrom so odprti za medije.

Predstavnike medijev prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje) in navodila pristojnih.


Za več informacij lahko pokličete Petro Aršič, svetovalko predsednika republike, na kontaktno telefonsko številko 041 218 345.