SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Doseženo soglasje

Ljubljana, 7. 2. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes zaključil dvostranske pogovore z vsemi predsednicami in predsedniki parlamentarnih strank. Po izčrpnih pogovorih je doseženo soglasje o tem, da:

a) predsednik republike v kratkem skliče sestanek voditeljev vseh parlamentarnih strank, ki se ga bodo vsi tudi udeležili;

b) je cilj sestanka dogovor o skupnem in odgovornem ravnanju glede pomembnejših vprašanj, važnih za interes države in blaginje ljudi v času povečane politične negotovosti;

c) so na dnevnem redu sestanka tri teme:
      • nadaljevanje postopka za spremembo ustave glede referendumske ureditve (potrebna dvotretjinska večina vseh poslank in poslancev)
      • ratifikacija Pristopne pogodbe Republike Hrvaške z Evropsko Unijo (potrebna dvotretjinska večina vseh poslank in poslancev)
      • reforma trga dela (potrebna usklajenost s socialnimi partnerji glede vsebine Zakona o delovnih razmerjih in Zakona o urejanju trga dela).
Predsednik republike se je seznanil tudi z nekaterimi ločenimi pobudami, ki so jih predlagali posamezni voditelji strank ter jih pozval, da utemeljijo njihovo obravnavo na samem sestanku.

Predsednik republike Borut Pahor je izkoristil pogovore za opozorilo o skupni odgovornosti za strpnost in visoko raven politične kulture.

Sestanek bo predvidoma konec prihodnjega tedna.