Predsednik republike na slavnostnem sprejemu Zveze Svobodnih sindikatov Slovenije

Ljubljana, 24. 4. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil slavnostnega sprejema ob prazniku dela, ki ga prireja Zveza Svobodnih sindikatov Slovenije.

Predsednik republike je prisluhnil uvodnima nagovoroma mag. Dušana Semoliča, predsednika Zveze Svobodnih sindikatov Slovenije in dr. Anje Kopač Mrak, ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na slovesnosti so podelili plakete Svobodnih sindikatov Slovenije, ki so jih letos prejeli Jože Flajs, član Sindikata kovinske in elektro industrije Slovenije, Darja Kupljen, predsednica Sindikata kmetijstva in živilske industrije Slovenije v Koroški kmetijsko-gospodarski zadrugi Slovenj Gradec, Marija Likar, predsednica Sindikata gostinstva in turizma Slovenije v Grand hotelu Toplice na Bledu, Hedvika Možina, predsednika Konference Sindikata delavcev prometa in zvez Slovenije Pošte Slovenije in Anton Plevčak, sindikalni zaupnik Sindikata državnih organov Slovenije v Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja. Mag. Dušan Semolič je podelil tudi zahvale posameznikom za njihovo dolgoletno sindikalno delo. Zahvale so prejeli Franček Kavčič, Romana Oman, Ivanka Jana Poljanšek, Željko Slunjski, dr. Miroslava Stanojevič in Milan Utroša.

Predsednik republike na slavnostnem sprejemu Zveze svobodnih sindikatov Slovenije
Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednik republike Borut Pahor se bo v petek, 1. maja 2015, ob mednarodnem delavskem prazniku, udeležil tradicionalnega srečanja Sindikata kovinske in elektroindustrije Slovenije na Ivarčkem jezeru na Koroškem, kjer bo zbrane tudi nagovoril.