SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor z dijaki proti nasilju

Ljubljana, 20. 4. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes na Novem trgu v Ljubljani udeležil slavnostne otvoritve cikla dogodkov projekta »Teden proti nasilju«, ki ga pripravlja Dijaška organizacija Slovenije (DOS).

Predsednik republike z dijaki otvoril projekt "Teden proti nasilju"
Foto: Daniel Novakovič

Predsednik republike je ob tej priložnosti mlade tudi nagovoril in poudaril, da se je z veseljem pridružil pobudi Dijaške organizacije Slovenije. »Kot je pomemben pogum za sprejetje reform, je pomemben tudi pogum za zaupanje. Le z zaupanjem bomo lahko premostili razlike, ki so med nami, in dijaki so danes pokazali, da širijo idejo sobivanja, sožitja. Zato je pomembno, da temu simbolnemu dogodku damo pomen s svojo navzočnostjo in da prizadevanja mladih za strpnost podpremo,« je dejal predsednik republike.

Ob zaključku kratke slovesnosti so prisotni, mlade je v njihovih prizadevanjih podprl tudi Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana, z odtisom rok na simbolni zid otvorili »zid proti nasilju«, ki naj bo odraz prizadevanj, da skupaj lahko rušimo zidove in odpiramo prostor strpnosti, medsebojnemu spoštovanju in dialogu.

Dijaška organizacija Slovenije želi s ciklom dogodkov v okviru projekta »Teden proti nasilju« dijake in splošno javnost osveščati o različnih oblikah nasilja, ki smo jim priča v vsakodnevnem življenju. Mlade želijo spodbuditi k strpnosti in upoštevanju razlik med posamezniki, ki nas bogatijo in ne smejo biti povod za nasilno vedenje do drugače mislečih.