Predsednik Pahor se bo na povabilo Predsedstva BiH udeležil delovne večerje ob vrhu SEECP v Sarajevu

Sarajevo, 8. 7. 2019 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo na povabilo Predsedstva Bosne in Hercegovine udeležil delovne večerje ob zaključku predsedovanja Bosne in Hercegovine Procesu sodelovanja v Jugovzhodni Evropi (SEECP), ki bo potekala v Sarajevu, 8. julija 2019.

Vrha se bodo poleg predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja udeležili gostitelji predsednik Predsedstva Bosne in Hercegovine Milorad Dodik in člana Predsedstva Bosne in Hercegovine Željko Komšić in Šefik Džaferović ter predsedniki Republike Turčije Recep Tayyip Erdogan, Črne gore Milo Đukanović, Republike Severne Makedonije Stevo Pendarovski, Albanije Ilir Meta, predsednik Vlade Republike Bolgarije Bojko Borisov, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić in visoki predstavniki Romunije, Republike Hrvaške, Helenske republike in Republike Moldavije, ki so tudi članice te pobude.

Predsednik Pahor se delovne večerje v Sarajevu udeležuje v okviru okrepljenega dialoga z voditelji držav Zahodnega Balkana, zlasti z Bosno in Hercegovino v času po evropskih volitvah, ko bo z imenovanjem nove Evropske komisije začrtana morebitna strategija širitve EU v naslednjih petih letih.