SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike se danes udeležuje inavguracijske slovesnosti novoizvoljenega predsednika Ukrajine

Ljubljana, 7. 6. 2014 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se danes udeležuje inavguracijske slovesnosti novoizvoljenega predsednika Ukrajine Petra Porošenka.

Predsednik republike Borut Pahor se sicer ne udeležuje inavguracijskih slovesnosti v čast novoizvoljenim predsednikom republike. Izjemoma pa se danes udeležuje inavguracije novega predsednika Ukrajine Petra Porošenka. Udeležba predsednika Pahorja izraža predvsem simbolno gesto podpore Republike Slovenije Ukrajini, njeni ozemeljski celovitosti in suverenosti, legitimnosti njenih izvoljenih institucij ter prizadevanjem novega predsednika za zagotovitev demokracije, miru in blaginje v Ukrajini.

Udeležba predsednika republike predstavlja priložnost za potrditev dobrih odnosov ter krepitev političnega dialoga na najvišji ravni ter pogovor o možnostih novih vsebin in oblik sodelovanja. Omogoča tudi izmenjavo pogledov in stališč glede aktualnega stanja v Ukrajini ter njenega nadaljnjega približevanja evropskim integracijam.

Hkrati se bo predsednik Pahor srečal z visokimi državniki, s katerimi se zaradi nedavnega uradnega obiska v Bosni in Hercegovini ni uspel srečati na slovesnosti ob 25. obletnici prvih povojnih demokratičnih volitev v Varšavi.