SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor počastil 25-letnico delovanja Škofijske gimnazije Vipava

Vipava, 20. 11. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Vipavi udeležil prireditve ob počastitvi 25-letnice delovanja Škofijske gimnazije Vipava in 65-letnice Malega semenišča v Vipavi. V nagovoru se je predsednik republike ravnatelju zahvalil za povabilo na praznovanje in Škofijski Gimnaziji Vipava poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države kot znak hvaležnosti za njen prispevek naši državi, naši domovini, da je boljša.  Učiteljskemu zboru se je zahvalil, ker v mladih ljudeh krepijo vrednote, ki jih delajo srčne, solidarne in odprte, ter jih vzgajajo v pogumne in samozavestne ljudi, ki v prihodnost zrejo z upanjem in ne strahom. 

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor počastil 25-letnico delovanja Škofijske gimnazije Vipava
Foto: STA/Stanko Gruden

Uvodoma je goste prireditve, med katerimi so bili tudi koprski škof dr. Jurij Bizjak, upokojeni koprski škof msgr. Metod Pirih, prvi ravnatelj te šole msgr. Vinko Lapajne, župan občine Vipava mag. Ivan Princess, številni nekdanji in sedanji zaposleni ter dijaki, med katerimi je bila tudi poslanka Državnega zbora RS Eva Irgl, pozdravil ravnatelj Škofijske gimnazije Vipava gospod Vladimir Anžel. Škofijski gimnaziji Vipava in domovini Sloveniji, ki obe letos praznujeta svoj jubilej, je ravnatelj zaželel veliko srčnih ljudi, saj le "srčni ljudje zmorejo srčnost izžarevati v okolico in samo srčni ljudje zagotavljajo vsem nam srečne prihodnje čase." 

Po prireditvi se je predsednik republike vpisal v knjigo visokih gostov in v čestitki z najboljšimi željami za prihodnost Škofijski Gimnaziji Vipava izrazil iskreno občudovanje. 

Na prireditvi, ki jo je obiskalo blizu tisoč petsto obiskovalcev, je spregovorila tudi umetnost. Preplet glasbe, slik in besed so soustvarili recitatorji, šolski bend, mešani zbor Škofijske gimnazije Vipava in orkester pod vodstvom zborovodkinje Mete Praček. 

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor počastil 25-letnico delovanja Škofijske gimnazije Vipava
Foto: STA/Stanko Gruden