Predsednik Pahor je danes v državni zbor posredoval predlog za izvolitev kandidatke ali kandidata za sodnico ali sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu

Ljubljana, 12. 3. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 12. marca 2015, v skladu s 6. členom Zakona o predlaganju kandidatov iz Republike Slovenije za sodnike mednarodnih sodišč, dr. Milanu Brglezu, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije posredoval predlog za mesto kandidatke ali kandidata za sodnico ali sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu.

Po pridobljenih mnenjih in opravljenih posvetovanjih z vodji vseh poslanskih skupin državnega zbora se je predsednik republike Borut Pahor odločil, da za eno mesto kandidatke ali kandidata za sodnico ali sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu Državnemu zboru Republike Slovenije predlaga dva kandidata, in sicer:

dr. Marka ILEŠIČA in prof. dr. Verico TRSTENJAK.

Ministrstvo za pravosodje je sicer predsednika republike Boruta Pahorja z dopisom 16. januarja 2015 obvestilo, da se je na razpis ministrstva za eno mesto kandidatke ali kandidata za sodnico ali sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu prijavilo pet kandidatov in ena kandidatka, in sicer: dr. Boštjan M. Zupančič, dr. Marko Ilešič, izr. prof. dr. Slobodan Dujić, prof. dr. Verica Trstenjak, izr. prof. dr. Marko Bošnjak in Lucian Bembič.