Izbirna komisija za izbiro namestnika predsednika KPK kot primerne ocenila 3 kandidate

Ljubljana, 15. 2. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 15. januarja 2018, sprejel člane izbirne komisije za izvedbo ponovnega postopka za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije.

Člani izbirne komisije so predsedniku republike predstavili poročilo o delu in mu predali seznam primernih kandidatov. V skladu z zakonom je za vseh sedem prijavljenih kandidatov (ena od prijavljenih kandidatk je še pred začetkom dela izbirne komisije odstopila od kandidature) komisija najprej preverila, ali izpolnjujejo zakonsko določene formalne pogoje. Ugotovila je, da formalne pogoje izpolnjujejo vsi kandidati in vse na novo prijavljene kandidate povabila na pogovor. Izmed njih je na seznam primernih kandidatov uvrstila naslednje tri po abecednem vrstnem redu:

1. dr. Mirjam Dular
2. mag. Uroš Novak
3. Sandi Sendelbah

Predsednik republike lahko imenuje novega namestnika komisije zgolj izmed kandidatov, ki mu jih je posredovala izbirna komisija. To je dolžan storiti najpozneje v 30 dneh po prejemu seznama kandidatov.

Predsednik Republike Slovenije je sprejel člane izbirne komisije za izbiro namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije
Foto: UPRS