Predsednik republike sprejel predsednico parlamenta Republike Ugande

Ljubljana, 19. 5. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predsednico parlamenta Republike Ugande Rebecco Alitwala Kadaga, ki se v Sloveniji udeležuje četrte mednarodne konference Dan Afrike, ki letos poteka pod naslovom "V partnerstvu novim razvojnim izzivom naproti".

Predsednik republike je izpostavil pomen Afrike in namero Slovenije, da okrepi svojo gospodarsko in politično prisotnost na »kontinentu prihodnosti«. Tako sta v pogovorih sogovornika govorila predvsem o možnostih gospodarskega sodelovanja med državama in se dogovorila za realizacijo uradnega obiska v prihodnjem letu. Obisk bo imel močno gospodarsko komponento, saj sta ocenila, da obstajajo med državama številne možnosti sodelovanja predvsem na področjih energetike, okoljske tehnologije, farmacevtske industrije, industrije bele tehnike, informacijsko-komunikacijske tehnologije in kemijske industrije.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel predsednico parlamenta Republike Ugande Rebecco Alitwala Kadaga
Foto: Nebojša Tejić/STA

V nadaljevanju pogovora sta se dotaknila tudi drugih aktualnih multilateralnih tem in humanitarnih ter razvojnih projektov, ki jih izvajajo slovenske nevladne organizacije v Ugandi.