Predsednik Pahor ob otvoritvi novega Gasilsko-reševalnega centra v Postojni: "Z vašo pomočjo smo bolj odporen in solidaren narod"

Postojna, 15. 9. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je bil slavnostni govornik na današnji slovesnosti ob otvoritvi novega Gasilsko-reševalnega centra v Postojni, ki je potekala pod njegovim častnim pokroviteljstvom.

V slavnostnem govoru je predsednik Pahor ob prazniku vrnitve Primorske k matični domovini čestital vsem državljanom in državljankam, vsem Slovenkam in Slovencem, doma in po svetu. Poudaril je, da je vsak posameznik edinstven in da so razlike med nami del identitete naše domovine. "Naučili smo se, da lahko sodelujemo ali pa smo sprti. Če smo sprti, dosežemo malo ali celo nazadujemo," je opozoril predsednik republike in dodal: "Če smo povezani, če stopimo skupaj, pa lahko dosežemo nepredstavljivo." Predsednik Pahor je v svojem govoru pozval, naj storimo, kar je v naši moči, da različnost spoštujemo in jo razumemo kot bogastvo; naj si med seboj pomagamo in se navdihujemo. Tako se bodo med nami krepile lastnosti in vrednote, s katerimi bomo uspešno odgovorili na vsako vprašanje naše prihodnosti, na izzive in na priložnosti. "Če bomo stopili skupaj, bomo zavarovali srečno otroštvo naših otrok," je poudaril predsednik Pahor.

Predsednik republike na otvoritvi novega Gasilsko-reševalnega centra v Postojni
Foto: Stanko Gruden/STA

Slavnostni govor je predsednik republike zaključil z zahvalo vsem gasilcem in gasilkam, predvsem prostovoljnim, ki nam pomagajo ne le stvarno, temveč tudi simbolno, saj opravljajo tudi vlogo povezovalca, ki izkazuje vso pestrost naše družbe in domovine. "Z vašo pomočjo smo bolj odporen in solidaren narod," se je gasilcem zahvalil predsednik republike.

Ob otvoritvi novega centra in v luči 138. obletnice PGD Postojna je predsednik Pahor predsedniku društva Janezu Oražmu poklonil posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, v znak hvaležnosti za pomemben prispevek k povezovanju naroda in države v človeka vredno skupnost.

Predsednik republike na otvoritvi novega Gasilsko-reševalnega centra v Postojni
Foto: Stanko Gruden/STA

Udeležence slovesnosti so pozdravili David Poljšak, namestnik vodje Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Postojna, ki se je zahvalil občini za veliko pridobitev in sodelovanje pri opremljanju prostorov, Boštjan Trilat, ki je v imenu PGD Postojna dejal, da je današnji dan za postojnske gasilce in reševalce najsrečnejši dan ter občanom zagotovil, da se bodo tudi v prihodnje odzvali na vsak klic na pomoč in da bo ta spričo novega centra še hitrejša in kvalitetnejša, ter Igor Marentič, župan Občine Postojna, ki je vsem uporabnikom zaželel, da bi jim nova pridobitev dobro služila in bila v ponos.

V prireditvi sta z glasbenimi nastopi sodelovala Postojnska godba 1808 in Otroški pevski zbor Črički iz Vrtca Postojna.

Novi gasilsko-reševalni center je pomembna pridobitev za občane Postojne, saj bodo v novem centru svoje prostore dobili člani PGD Postojna, zaposleni na nujni medicinski pomoči in podjetje, ki opravlja nenujne reševalne prevoze.

Predsednik republike na otvoritvi novega Gasilsko-reševalnega centra v Postojni
Foto: Stanko Gruden/STA