Predsednik republike: Pomembno je, da skrbimo drug za drugega. To poslanstvo je vredno gojiti.

Ljubljana, 6. 1. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel skupino kolednikov iz župnije Žalna pri Grosuplju in predstavnika Misijonskega središča Slovenije.

Koledniki so zapeli tri koledniške pesmi in vse pozdravili po starem koledniškem običaju z dobrimi željami: "Mir in dobro vsem v vaši hiši, vam želimo sveti trije kralji: Gašper, Miha in Boltežar. Od daleč k vam prihajamo, in vam veselo oznanilo nosimo. Nam rojen je Odrešenik sveta. Gospod naj blagoslovi vaš dom. Naj v njem prebivata mir in veselje. Želimo vam mir, pogum in blagoslov v letu 2015. Da uspehe bi uživali, to želimo vam mi vsi, da sreča bo pri vas doma, naj Bog svoj blagoslov doda. Hvala vam, ker ste nas sprejeli v vaš dom, naj bo v njem vse leto prisoten Jezus, Zveličar sveta."

Predsednik se je kolednikom zahvalil, ker ohranjajo to lepo tradicijo, ki nosi pomembno sporočilo skrbi drug za drugega. "Hvala, ker ste prišli tudi letos in k nam prinesli nekaj zamisli in plemenitih idej in tudi zato, ker plemenito misel solidarnosti prenašate od hiše do hiše, od institucije do institucije in od srca do srca. Prejmite izraze moje hvaležnosti, da pomagamo ljudem dobrega srca po vsem svetu," je povedal predsednik.

Predsednik republike: Pomembno je, da skrbimo drug za drugega. To poslanstvo je vredno gojiti.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Trikraljevsko oz. koledniško akcijo organizirajo v Misijonskem središču Slovenije in poteka v več kot 350 župnijah po vsej Sloveniji. Koledniki so v lanskem letu zbrali 362.159,00 eur in s tem denarjem podprli 12 različnih projektov slovenskih misijonarjev po vsem svetu. Letos koledniki zbirajo darove za gradnjo dveh šol na Madagaskarju, gradnjo centra za rehabilitacijo v Ukrajini ter gradnjo šolskega in izobraževalnega centra v Etiopiji.