SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor ob dnevu odprtih vrat sprejel skupino otrok in njihovih staršev  

Ljubljana, 23. 11. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, v okviru dneva odprtih vrat sprejel skupino 150-ih otrok s starši, ki so zaposleni v Zavarovalnici Triglav. Obiskovalci so prišli na obisk v Predsedniško palačo v okviru dneva odprtih vrat, ki jih v Uradu predsednika Republike Slovenije organiziramo ob državnih praznikih. Tokrat je potekal ob dnevu Rudolfa Maistra.Obiskovalke in obiskovalci si ogledajo poslopje Predsedniške palače pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije, pred Predsedniško palačo je postrojena tudi častna straža garde Slovenske vojske. Glavni cilj tovrstnih obiskov je odpreti vrata Predsedniške palače obiskovalcem in ob tem približati delo predsednika Republike Slovenije in njegovih sodelavcev širši javnosti.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, v okviru dneva odprtih vrat sprejel skupino 150 otrok s starši
Foto: UPRS

Današnja skupina je predsedniku prinesla tudi 250 vizitk, ki so jih otroci zaposlenih ustvarjali oktobra letos v okviru dogodka Kje si pa ti v službi(ci)?. Otroci so obiskali v službi svoje starše in ob tej priložnosti oblikovali jesenske vizitke, ki vsebujejo simbolno izročilo tedna otroka. Vsebina vizitke predstavlja prošnjo, s katero so otroci prišli k predsedniku.

» Dragi Borut!

Pišem ti skupaj  z mnogimi otroci, ki smo danes širom Slovenije praznično razpoloženi zbrani v prostorih Zavarovalnice Triglav, kamor smo bili povabljeni,  da od svojih mamic ali očetov, ki so tukaj zaposleni, iz prve roke izvemo »Kje si pa ti v službi(ci)?«.

Ker želimo, da bi bilo tako lepo kot je danes nam, slednji dan vsem otrokom v naši deželi, naslavljamo nate prošnjo, da storiš vse, kar je v tvoji moči, da bi imeli naši vrstniki neskončno mnogo možnosti in priložnosti za uresničevanje otroških upov in sanj. Kako svetla bo prihodnost otrok, je v rokah vas, odraslih.

Danes je zadnji dan letošnjega Tedna otroka, ki poteka pod motom »Kako je biti otrok v današnji družbi?«. Otroci zaposlenih v Triglavu smo ga zaznamovali z željo, ki smo jo položili med živopisano jesensko listje te vizitke.

Naj ime vsakega otroka, ki je zapisano pod našo prošnjo, spomni, da so bili tudi odrasli nekdaj otroci ...

Podpis otroka«.