Predsednik republike nadaljuje s projektom »SKUPAJ – Spodbujajmo drug drugega« ob začetku dobrodelne akcije »Lokalno šteje«

Ljubljana, 16. 1. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je nadaljeval s projektom "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega". Najprej je v pekarni "Janez dela", inovativnem projektu Centra Janeza Levca Ljubljana, pripravljal pekovsko pecivo, nato pa z zaposlenimi v lokalu "Lars in Sven" naznanil pričetek dobrodelne akcije »Lokalno šteje«.

Predsednik republike se je pridružil ekipi pekarne "Janez dela", v kateri osebe z lažjo motnjo v duševnem razvoju s pomočjo delovnega mentorja in prilagojenim delovnim procesom opravljajo poklic pomočnika peka. Pod vodstvom Aleša Mateliča, vodja pekarne, je predsednik Pahor z zaposlenimi pripravljal pekovsko pecivo. V pekarni je zaposlenih šest (6) invalidov, dnevno pa pripravljajo pekovsko pecivo za svoj center, nekatere osnovne šole in restavracijo »Lars in Sven«.

Po opravljenem delu je predsednik republike pekovsko pecivo dostavil v restavracijo »Lars in Sven«, kjer ga je sprejel Primož Novak, lastnik restavracije. Gospod Novak se je predsedniku republike zahvalil, da je v okviru projekta »SKUPAJ – Spodbujajmo drug drugega« podprl dobrodelno akcijo »Lokalno šteje«, ki so jo pričeli danes: »Razmišljamo globalno, delujemo lokalno. Akcijo, ki bo trajala nedoločen čas, je danes s svojim obiskom naznanil predsednik republike, za kar se mu iskreno zahvaljujem.«

Predsednik republike je poudaril, da je današnje delo že 62. (dvainšestdeseto) po vrsti in 16. (šestnajsto) v njegovem mandatu. »Gre za sporočilo družbene odgovornosti, ki ga z akcijo predano sporočate. Na domiselen način pomagate tistim, ki so pomoči potrebni. Odločitev, da vam društva zaupajo in se pridružijo akciji, je dober znak,« je dejal predsednik republike in v izjavi za medije dodal, da podjetje zaposluje tudi mlade, ki so prikrajšani za vstop na trg dela. V ekipi je namreč tudi Gašper iz Centra Janeza Levca Ljubljana, s katerim je predsednik Pahor nato nadaljeval z delom pri pripravi hamburgerjev.

Z akcijo želijo v "Lars in Sven" še nadgraditi svoje humanitarno in dobrodelno sodelovanje z lokalnim okoljem in sodelovanje s Centrom Janeza Levca v Ljubljani. Sredstva bodo tokrat namenjena Društvu prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrot, Zavetišču za zapuščene živali Ljubljana in Zavodu za pomoč ljudem in živalim v stiski – Zadnje upanje.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je nadaljeval s projektom "SKUPAJ - Spodbujajmo drug drugega".
Foto: STA