Predsednik republike Borut Pahor ob 40. svetovnem skavtskem kongresu: "Druži vas želja po ustvarjanju boljšega in lepšega sveta"

Ljubljana, 11. 8. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Borut Pahor se je danes udeležil slavnostne otvoritve 40. svetovnega skavtskega kongresa v Ljubljani, kjer je zbrane tudi nagovoril. Predsednik Republike je tudi častni pokrovitelj 40. svetovnega skavtskega kongresa.

V slavnostnem nagovoru je Predsednik Republike čestital Zvezi tabornikov Slovenije, ki je pred tremi leti v Braziliji uspešno kandidirala za izvedbo kongresa in v Slovenijo pripeljala dogodek, ki je po številu zastopanih držav največji mednarodni dogodek v zgodovini samostojne Slovenije: "Tukaj je več kot 130 delegacij. A ne glede na različnost identitet vas vse povezuje želja po ustvarjanju boljšega in lepšega sveta - za nas in prihodnje generacije."

Predsednik Republike Borut Pahor se je danes udeležil slavnostne otvoritve 40. svetovnega skavtskega kongresa v Ljubljani, kjer je zbrane tudi nagovoril

Čeprav taborništvo največkrat povezujemo s pojmi kot so gozd, šotor in ogenj, po mnenju Predsednika Republike predstavlja več kot zgolj to: "Odgovornost do skupnosti, požrtvovalnost, prostovoljstvo. To so tradicionalne vrednote, ki so vedno znova moderne. Vi jih plemenito gojite in predajate naprej mlajšim generacijam. To je vaše poslanstvo," je dejal Predsednik Pahor in poudaril, da imajo mladi priložnost osvojiti vrednote, ki jih morda drugače ne bi.

Predsednik Pahor je poudaril še, da organizacija takšnega dogodka ni pomembna zgolj za tabornike, temveč za vso Slovenijo. "Želim vam, da boste kljub polnemu urniku uspeli spoznati Slovenijo, našo majhno, lepo, in nadvse zanimivo državo. Da boste odšli z najboljšimi spomini in se z veseljem vračali," je dejal Predsednik Republike ter vsem udeležencem kongresa zaželel uspešno delo.

Predsednik Republike Borut Pahor se je danes udeležil slavnostne otvoritve 40. svetovnega skavtskega kongresa v Ljubljani, kjer je zbrane tudi nagovoril