SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor bo prejel mednarodno nagrado 'Isa beg Ishaković' 2014

Ljubljana, 3. 6. 2014 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo danes v Sarajevu prejel mednarodno nagrado 'Isa Beg Ishaković' 2014. Gre za prestižno nagrado, ki jo društvo najeminentnejših akademikov v Bosni in Hercegovini vsako leto podeli tujemu državniku za njegove zasluge Bosni in Hercegovini. Nagrada se imenuje po Isa begu Ishakoviću, ki je leta 1462 ustanovil mesto Sarajevo.
Predsednik republike Borut Pahor nominiran za mednarodno nagrado "Isa beg Ishaković"
Foto: UPRS

Predsednik Društva Klepsidra prof. Amel Suljović je ob utemeljitvi nagrade predsedniku republike Borutu Pahorju posebej poudaril prijateljske, zgodovinske in kulturne vezi med Slovenijo in Bosno in Hercegovino, prav tako pa tudi podporo predsednika Republike Slovenije pri razvoju mesta Sarajevo in ohranjanju kulturne dediščine ter njegovo zavzemanje za nadaljnji celovit razvoj mesta kot tudi celotne Bosne in Hercegovine.

Današnja slavnostna podelitev bo potekala v Narodnem gledališču v Sarajevu ob prisotnosti najvišjih državnih predstavnikov in neposrednem televizijskem prenosu. Na omenjeni svečanosti bo imel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor tudi slavnostni nagovor.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo danes in jutri mudil tudi na uradnem obisku v Bosni in Hercegovini. V okviru obiska se bo sestal s svojim gostiteljem, predsedujočim Predsedstva Bosne in Hercegovine Bakirjem Izetbegovićem in članoma Predsedstva Bosne in Hercegovine Nebojšo Radmanovićem ter Željkom Komšićem.