Predsednik republike Borut Pahor podpisal poziv za zbiranje predlogov možnih kandidatov za novega viceguvernerja Banke Slovenije

Ljubljana, 20. 3. 2015 | sporočila za javnost

Danes, 20. marca 2015, je v Uradnem listu Republike Slovenije objavljen poziv predsednika Republike Slovenije za zbiranje predlogov možnih kandidatov za eno mesto viceguvernerja-člana Sveta Banke Slovenije. Z današnjo objavo je začel teči rok za zbiranje kandidatur, ki se izteče 11. maja 2015.

Predsednik republike Borut Pahor je namreč 10. marca 2015 prejel pismo guvernerja Banke Slovenije, v katerem ga je ta obvestil, da 10. septembra 2015 poteče mandat viceguvernerju-članu Sveta Banke Slovenije, mag. Janezu Fabijanu. V skladu z Zakonom o Banki Slovenije šteje Svet Banke Slovenije skupaj pet članov, zato je potrebno izvesti postopek za imenovanje novega člana-viceguvernerja Banke Slovenije. Predsednik republike predlog kandidatke ali kandidata posreduje v Državni zbor v 30 dneh po izteku roka za zbiranje kandidatur. Pri tem lahko izbira izmed prijavljenih kandidatk in kandidatov, lahko pa predlaga tudi druge kandidate.