Predsednik Pahor mladim pevcem: "Če bi vsi tako stopili skupaj in bili tako uglašeni, bi dosegli vaše sanje."

Ljubljana, 2. 6. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes, kot častni pokrovitelj, udeležil tradicionalnega kulturno glasbenega dogodka Zborovski bum 2015. Na mariborskem stadionu Ljudski vrt je zapelo slovensko pesem več kot 7000 pevcev mladinskih pevskih zborov, na dogodku pa se je pevcem prvič pridružilo tudi več kot 200 plesalcev iz vse Slovenije.

Predsednik republike je v pozdravnem nagovoru mladim dejal, da jih danes občuduje cela domovina. "Želim se vam zahvaliti za vse, kar nam boste dali danes, in kar nam boste dali v prihodnosti z vašo ustvarjalnostjo in pogumom," je dejal predsednik Pahor in dodal, da njihovega darila domovina ne bo spregledala. "Iz srca sem srečen, ko vas vidim, iz celotne Slovenije, naše čudovite domovine, tako uglašene in vse skupaj. In pomislim: kaj vse bi lahko mi dosegli, če bi tako stopili skupaj in bili tako uglašeni kot vi danes tukaj. Dosegli bi vaše sanje," je predsednik dejal več kot sedemtisočglavi množici in ocenil, da je Zborovski bum praznik njihovega ustvarjanja, znanja, radosti, samozavesti in vere v prihodnost, in da jim njihove želje po čudoviti prihodnosti nič in nihče ne sme vzeti.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je kot častni pokrovitelj, udeležil tradicionalnega kulturno glasbenega dogodka Zborovski bum 2015.
Foto: Nebojša Tejić


Zborovski bum je nastal s ciljem po dvigu kakovosti dela na področju šolskega mladinskega zborovskega petja, poudarek pa je tudi na domovinski vzgoji, saj v svojem programu izvajajo slovenske ljudske in umetne pesmi. Petje mladih pevcev iz več kot 197 slovenskih osnovnih šol je spremljal Big band orkester Slovenske vojske, z obiskom pa so jih počastili znani športniki Tina Maze, Filip Flisar, Klemen Kosi in Marcos Tavares.