SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike dan pred vrhom v Bruslju obiskal Brežice

Brežice, 24. 10. 2015 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes na povabilo brežiškega župana Ivana Molana obiskal Občino Brežice. Predsednik Pahor je v preteklih dneh že obiskal sprejemni center v Postojni in namestitveni center v Šentilju.

Predsednik republike obiskal Rigonce in Dobovo
Foto: UPRS

Predsednik Pahor se je seznanil s situacijo o razmerah na terenu, ki so mu jo predstavili brežiški župan n predstavniki Slovenske vojske, Slovenske policije in civilne zaščite, ki delujejo na brežiškem območju. Nato je obiskal Rigonce, kjer se je srečal z domačini in predstavniki humanitarnih delavcev in prostovoljci, obiskal pa je tudi zbirni center v Dobovi, kjer se sestal z Boštjanom Šeficem, državnim sekretarjem Ministrstva za notranje zadeve.

Predsednik republike obiskal Rigonce in Dobovo
Foto: UPRS

Predsednik republike obiskal Rigonce in Dobovo
Foto: UPRS

V izjavi za medije je predsednik republike poudaril, da so za uspeh jutrišnjega vrha v Bruslju bistveni vsaj trije sklepi in sicer: (1) odločitev o strogem nadzoru grško-turške meje, (2) da Nemčija in Avstrija ne zapreta svojih meja in (3) korektno sodelovanje med sosednjimi državami. V nasprotnem primeru, tako predsednik republike, bo morala Slovenija čimprej sprejeti odločitve o novih ukrepih za soočanje z begunsko krizo. Predsednik Pahor upa, da bo jutrišnja konferenca uspešna. To bi bil znak, da je možno skupno in uspešno ukrepanje.

Predsednik republike obiskal Rigonce in Dobovo
Foto: Rasto Božič / STA