Predsednik republike sprejel Društva Sožitje, ki letos praznujejo visoke jubileje

Ljubljana, 26. 2. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes priredil sprejem ob vročitvi listin o častnem pokroviteljstvu nad obeležitvijo obletnic Društev Sožitje, ki v letošnjem letu praznujejo visok jubilej.

Dr. Katja Vadnal, predsednica Zveze Sožitje, ki letos obeležuje 55. let delovanja, se je predsedniku republike zahvalila za sprejem. V imenu vseh društev v zvezi je na predsednika republike naslovila prošnjo, da bi se enkrat letno temeljito pogovorili o uveljavljanju človekovih pravic na področju invalidnosti.

Predsednik republike je članom in članicam društev Sožitje  izrekel čestitke ob jubilejih, ki jih letos obeležujejo. Poudaril je, da je v svojem prvem mandatu največkrat obiskal dogodke in slovesnosti, ki so jih priredila društva Zveze Sožitje. »Vedno znova sem se lahko prepričal, da ste v zadnjega pol stoletja v Sloveniji preoblikovali vzdušje v družbi. Društvo Sožitje je prispevalo k temu, da je Slovenija boljša družba,« je dejal predsednik Pahor in posebno zahvalo izrekel zaposlenim in prostovoljcem, ki delajo z osebami s posebnimi potrebami. »To ni poklic, to je plemenita človeška nagnjenost, ki jo je potrebno spoštovati, spodbujati in z njo navdihovati druge,« je govor zaključil predsednik republike.

Zveza Sožitje letos slavi 55. obletnico delovanja, nekatera njena društva pa obeležujejo 50 oziroma 30 let delovanja. Listino o častnem pokroviteljstvu so iz rok predsednika republike prejela naslednja društva:

Društvo Sožitje Bela Krajina
Društvo Sožitje Kranj
Društvo Sožitje Krško
Društvo Sožitje Obalnih občin
Društvo Sožitje Šentjur
društvo Sožitje Škofja Loka
Društvo Sožitje Velenje

Predsednik republike vročil listine o častnem pokroviteljstvu nad visokimi jubileji Društev Sožitje
Foto: Tamino Petelinšek / STA