Na povabilo učenke Julije predsednik republike obiskal Osnovno šolo Korena

Ljubljana, 28. 10. 2016 | sporočila za javnost, govori

Julija, učenka osmega (8) razreda, je v imenu učencev pisala predsedniku republike Borutu Pahorju, da bi bili učenci zelo veseli, če bi predsednik republike z njimi delil neizmerno srečo in veselje ob otvoritvi prizidka osnovne šole. Da je današnji dan predvsem dan za veselje in praznovanje, je poudaril tudi gospod Darko Rebernik, ravnatelj Osnovne šole Korena, ki se je predsedniku republike zahvalil, ker je prisluhnil željam učencev in jih danes obiskal.

Predsednik republike Borut Pahor je uvodoma prebral nekaj besed prisrčnega Julijinega pisma, iz katerega sije iskreno veselje, da so učenci v letošnjem šolskem letu dobili novo jedilnico in kuhinjo. Ravnatelju, učiteljskemu in vzgojiteljskemu zboru je izrekel besede zahvale, ker vsako jutro, ko prestopijo prag šole in vrtca, ne vstopijo zgolj v vrtec oziroma šolo, temveč opravljajo pomembno poslanstvo: "Vaše delo je izjemno pomembno. Ne le, ker mladim predajate znanje in zadovoljujete njihovo radovednost, temveč in predvsem zato, ker jih tudi vzgajate. In to je zelo zahtevna naloga," je dejal predsednik Pahor in dodal, da se bodo mladi v času odraščanja soočali s spremembami, naša naloga pa je, da jih vzgojimo v ustvarjalne osebnosti, ki se bodo znale s temi spremembami soočiti in nanje gledati z upanjem in ne s strahom. "Naj vam bo v veliko uteho, da je med vami oseba, vaša sošolka, ki je napisala zelo toplo pismo. V njem se je razveselila prizidka, ki sploh ni njen, temveč skupen," je govor zaključil predsednik republike.  

Kulturni program sta povezovali učenki Špela in Eva. S pesmijo in plesom so se predstavili najmlajši, vrtčevski otroki, in mladinski pevski zbor, ki redno sodeluje na Zborovskem bumu, največjem pevsko-plesnem dogodku mladih v Sloveniji. Lutkovno predstavo in ansambelsko igro pa so izvedli učenci prvih, četrtih, petih in šestih razredov.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor Mitji Horvatu, županu Občine Duplek, in Darku Reberniku, ravnatelju Osnovne šole Korena, poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države v znak hvaležnosti za krepitev sodelovanja in vsega, kar je med nami skupnega s prošnjo, da še naprej gradita skupnost na temeljih strpnosti in medsebojnega razumevanja. 

Na povabilo učenke Julije predsednik republike obiskal Osnovno šolo Korena
Foto: Daniel Novakovič/STA