SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor ob prihajajočem »Dnevu za spremembe« z najmlajšimi prostovoljci

Visoko, Šenčur, 26. 3. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Visoko v Občini Šenčur, kjer so otroci Vrtca Janček Slovenija, tudi uradno najmlajši prostovoljci v Sloveniji, skupaj z Domom starejših občanov Preddvor v okviru »Dneva za spremembe« Slovenske filantropije pripravili srečanje Žoga Bendov stanovalcev slovenskih domov.

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Visoko nad Kranjem, kjer so otroci Vrtca Janček Slovenija, tudi uradno najmlajši prostovoljci v Sloveniji, skupaj z Domom starejših občanov Preddvor v okviru »Dneva za spremembe« Slovenske filantropije pripravili srečanje Žoga Bendov stanovalcev slovenskih domov.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednika republike sta sprejela Ciril Kozjek, župan Občine Šenčur in Andreja Valant, direktorica Doma starejših občanov Preddvor. Predsednik Pahor se je pred pričetkom uradnega programa sproščeno družil z občani, posebno dobrodošlico pa so mu pripravile »Koprive«, prostovoljke na Visokem. V spremstvu najmlajših prostovoljcev se je predsednik republike nato udeležil prireditve, katere rdeča nit je spoštovanje različnosti generacij, medsebojna pomoč in solidarnost, predvsem pa, tako je uvodoma poudarila gospa Valant, medgeneracijsko sodelovanje. Prav v Preddvoru se je namreč pogumna skupina fizioterapevtk odločila, da bodo na posebej ustvarjalen način izboljšale kakovost življenja starejših, in so junija 2013 pričele z edinstvenim treningom motoričnih, kognitivnih in perceptivnih spretnosti ob glasbi. Program se imenuje »Žoga Bend« in ga danes izvajajo v številnih domovih v Sloveniji. Gre za obliko prilagojene skupinske vadbe, kjer stanovalci pod vodstvom delovnih terapevtk in fizioterapevtk po izbrani glasbi in koreografiji simetrično udarjajo po velikih gimnastičnih žogah.

Predsednik republike se je v nagovoru prisrčno zahvalil za vabilo in dejal, da je vrednota prostovoljstva v Sloveniji priznana in da je prostovoljstva vse več. »Slovenci smo vedno premagali težke čase, če smo delali drug z drugim in drug za drugega. Danes zato z večjim upanjem gledam v prihodnost. Potrudimo se, da vsak dan naredimo nekaj dobrega, drug za drugega,« je dejal predsednik Pahor in poudaril, da je vrednote prostovoljstva potrebno vzgajati in negovati, da bodo postale način življenja. Prireditve, ki potekajo ob »Dnevu za spremembe«, so primeren način, da jih še bolj krepimo, predvsem med najmlajšimi, je dejal.