Predsednik republike Borut Pahor obiskal prostovoljce projekta »Starejši za starejše«

Loče, 12. 3. 2015 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je na povabilo gospe Terezije Novak, koordinatorice projekta »Starejši za starejše«, udeležil srečanja upokojencev Loče in prostovoljcev projekta medsebojne pomoči med starejšimi. Simpatičen kulturni program so pripravili osnovnošolci Osnovne šole Loče.

Predsednik republike se je uvodoma gospe Tereziji Novak zahvalil za prisrčno povabilo. Spomnil je, da ji je to obljubil na lanski slovesnosti ob podelitvi državne nagrade in priznanj na področju prostovoljstva in to obljubo danes izpolnjuje. Dejal je, da smo Slovenci pridni in pošteni ljudje, vedno pripravljeni priskočiti na pomoč tistim, ki živijo težje. "Tukaj živite pridni in pošteni ljudje, ki si med seboj nesebično pomagate. Kriza je v ospredje postavila plemenite posameznike in skupine, v vaši skupnosti je to zagotovo Terezija Novak. Njeno srce je veliko in lahko smo hvaležni, da so med nami tako navdihujoči ljudje ", je dejal predsednik republike.  

Predsednik republike na srečanju prostovoljcev programa "Starejši za starejše"
Foto: nebojša Tejić / STA

Gospa Terezija Novak se je v govoru zahvalila predsedniku republike in dejala, da njegova prisotnost potrjuje pozitivnost in pravilnost njihovega delovanja, vsem udeležencem na današnjem srečanju pa pušča nepozaben pečat. Po uradnem delu srečanja se je predsednik republike sproščeno družil s prostovoljci projekta "Starejši za starejše".

Terezija Novak prostovoljno delo opravlja z vso predanostjo in zavzetostjo. Sledi ambicioznemu načrtu izboljšati kakovost življenja starejših in bolnikov, svoje znanje, izkušnje in vrednote pa prenaša tudi na mlajšo generacijo prostovoljcev.