Predsednik republike položil venec k spomeniku Jožefa Klekla v Črenšovcih in se udeležil osrednje slovesnosti ob jutrišnjem državnem prazniku

Ljubljana, 16. 8. 2017 | sporočila za javnost

Pred osrednjo regijsko proslavo, ki je bila letos v Puconcih, je predsednik republike ob jutrišnjem državnem prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom v Črenšovcih položil venec k spomeniku Jožefa Klekla st., duhovnika, politika in urednika, ki je deloval v Črenšovcih in med ljudmi spodbujal narodno zavest. Prisotne sta ob spomeniku pozdravila župan Občine Črenšovci Anton Törnar in poslanec Državnega zbora RS Jožef Horvat, ki je v svojem nagovoru predsedniku republike izrazil hvaležnost in priznanje, da je že v prvem letu svojega mandata sprejel odločitev, da na predvečer državnega praznika položi venec k spomeniku Jožefu Kleklu v znak spoštovanja do vseh ljudi, ki so omogočili združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Dogodek so pripravili člani Kulturno-turističnega društva Črenšovci in Prekmursko društvo generala Maistra Črenšovci.

Predsednik republike Borut Pahor se je nato, kot častni gost in govornik, v Puconcih udeležil osrednje slovesnosti ob državnem prazniku, kjer je zbrane pozdravil in vsem čestital ob jutrišnjem državnem prazniku. Slavnostni govornik na prireditvi je bil Marjan Farič, predsednik Prekmurskega društva generala Maistra Murska Sobota. Kulturni program pa so pripravili kulturniki iz Občin Puconci, Tišina in Cankova.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil osrednje prekmurske slovesnosti ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom in zbrane nagovoril.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je položil venec k spomeniku Jožefa Klekla v Črenšovcih
Foto: Daniel Novakovič/STA