Predsednik republike se bo udeležil 57. vseslovenske proslave ob tradicionalnem srečanju bivših taboriščnikov, političnih zapornikov, ukradenih otrok in izgnancev

Portorož, 16. 9. 2018 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v nedeljo, 16. septembra 2018, ob 11. uri v Portorožu tradicionalno udeležil udeležil 57. vseslovenske proslave ob tradicionalnem srečanju taboriščnic, taboriščnikov, političnih zapornic, ukradenih otrok, izgnancev, svojcev in prijateljev.

Predsednik Pahor je tudi tokrat častni pokrovitelj proslave, ki bo potekala pod naslovom "Vsi s(m)o rojeni svobodni ... Za svobodo, dostojanstvo in mir”.

Temeljno sporočilo tega tradicionalnega srečanja je nesmiselnost vojne, razen če poteka v luči svobode in dostojanstva za vse in v bran temeljnih človekovih pravic. Na srečanju, ki ga organizira Taboriščni odbor Ravensbrück pri ZZB za vrednote NOB Slovenije, bodo z letošnjo slovesnostjo počastili tudi 70-letnico ZZB za vrednote NOB Slovenije in 70-letnico sprejema Splošne deklaracije človekovih pravic.